Musikkens betydning i våre liv

Musikk | Tuesday October 14 2014 | Comments Off on Musikkens betydning i våre liv

Mange mener at musikk gir livet mening. Musikk brukes i svært mange sammenhenger, enten man feirer noe, eller når man sørger. Musikken kan både gi glede og den kan gi trøst. Dette er selvsagt ikke noe nytt fenomen. Mennesker har brukt musikk aktivt i tusenvis av år. De har danset og sunget sammen både for å feire og bare for å ha det morsomt. Norge har en rik musikktradisjon, og den norske folkemusikken har mange spennende særpreg som gjør den både eksotisk og annerledes enn dagens moderne musikk.

I dag finner vi musikk i nesten alt. Det er vanskelig å unngå musikk en hel dag, selv om man skulle forsøke på det. Det spilles musikk i butikker, på TV og i radio. Det har for eksempel blitt veldig populært med musikk i filmer, serier og spill. Musikken framkaller følelser og understreker stemningen, og dette brukes aktivt av regissører og spillutviklere. Når flere av sansene er involvert i noe, blir følelsene alltid forsterket, og man får en mer helhetlig opplevelse. Dette kan forbedre spillfølelsen og gjøre en film eller serie ekstra engasjerende. Spillmusikk kan til og med bli populær utenfor spillenes verden.

Noen spill som kan nevnes i denne sammenhengen er spillseriene Final Fantasy og Dead Space, men det finnes mange spill med god musikk. Spilleautomater som Enchanted Meadow, Evolution, Elements og Lunaris har også stemningsskapende musikk som bidrar til å øke spillfølelsen. Den rette musikken skaper den rette stemningen i spillet. Lost Island er også et eksempel på en spilleautomat med god musikk. Her finner man en behagelig stemning og morsomme små lyder som varsler når man får wilds eller scattere på skjermen. Bakgrunnsmusikken er som en mild zen-type musikk, og gir en avslappende effekt samtidig som det ikke blir helt stille når man ikke vinner.

Musikk kan fylle livet med ekstra gode følelser. Mange bruker musikk når de trener eller når de er på vei til og fra jobb eller skole. Mange spiller også selv, enten i et korps, et band eller bare for moro skyld. Det er også mange som liker å komponere sin egen musikk.